Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- esenta de vanilie sau zahar vanilat
- un praf de sare
- un praf de copt
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se face o crema groasa
si isi dubleaza volumul, ca o alifie. Albusurile se bat spuma tare cu in
praf de sare si se amesteca, impreuna cu faina (cernuta cu praful de
copt), cu galbenusurile, folosind o spatula de lemn, ca sa nu se lase.
Se coc foile, una cate una (puteti face 5-6, in functie de dimensiunea
tavii).
Varianta cea mai simpla, mai ales in cazul sarbatorilor, cand aveti
atatea pe cap, raman foile de pandispan, pe care le gasiti in orice
alimentara si sunt absolut delicioase.
Ingrediente pentru crema:
- 250 gr unt
- 2-3 linguri de lapte fierbinte
- 200 gr de ciocolata cu lapte
- 150 gr de zahar
- 5 galbenusuri
- 2 esente de rom
Batem untul spuma, impreuna cu laptele fierbinte. De obicei cand fac
spuma de unt pun lapte fierbinte, pentru ca iese foarte foarte cremos.
Separat, frecam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand zaharul
este complet topit. Punem crema de unt peste cea de galbenusuri si apoi
incorporam ciocolata topita (in bain marie) si racita la temperatura
camerei si esenta de rom. Iese o crema foarte moale la inceput, dar care
capata prestanta pe masura ca ciocolata se intareste.
Ungem fiecare foaie cu crema de ciocolata si asezam o foaie peste,
presand bine. La final, pregatim glazura
si o intindem peste dobos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu