Se strecoară sosul prin tifon, se adaugă 1 lingură de Maraschino (lichior de vişine) şi se lasă să se răcească în frigider. înainte de a servi budinca, se toarnă sosul într-o farfurie şi deasupra se pune budinca.
Dar numele Nesselrode este cel mai adesea rostit când este vorba despre celebra lui budincă, un melanj de arome neaşteptat pentru cel care o gustă pentru prima dată şi care, neîndoielnic, o va mai căuta pe listele cu deserturi din restaurante.
Budincă Nesselrode
SFAT
UTIL: Vinul de Marsala, produs în regiunile viticole ce înconjoară
oraşul cu acelaşi nume din Sicilia, se aseamănă vinului de Porto sau de
Madeira. Vinul este dulce, asemănător unui lichior şi poate fi servit
fie ca aperitiv, fie la desert.
Număr Calorii: 100 kcal; Grasimi: 1 grame;
Ingrediente rețetă:
- Piure de castane - indulcit 200 g
- Visine confiate - 10-15 buc
- Stafide Aurii - 50 g
- Coacaze - dezhidratate
- Coji de portocale - confiate
- Vin de Marsala - 1/2 cana
- Frisca - 20ml
- Lapte - 2 cani
- Ouă - 5 buc.
- Zahar - 100g
- Castane - cateva pentru decor
Instrucțiuni de preparare:
1. Pus într-un castron
coacăzele şi stafidele şi le rehidratezi în apă călduţă, cât să le
acopere. Le scurgi după 10 minute, pe un prosop de bucătărie curat.
2. încălzeşti laptele până aproape de temperatura de fierbere. Amesteci într-o cratiţă gălbenuşurile cu 50 g zahăr, până obţii o cremă de culoare deschisă, în care torni treptat laptele şi amesteci energic. Fierbi la bain- marie crema, până se îngroaşă, apoi o strecori printr-o sită.
3. Amesteci piureul de castane, lichiorul şi crema răcită, după care încorporezi fructele rehidratate şi pe cele confiate, iar la final, frişca bătută.
4. Repartizezi crema în boluri, le acoperi cu folie şi le răceşti în frigider până a doua zi sau congelezi crema pentru 24 de ore şi o serveşti răsturnată pe farfurii pentru desert. Decorezi cu castanele decojite şi caramelizate cu zahărul rămas şi vişine confiate.
http://www.retete-bucatari.com
2. încălzeşti laptele până aproape de temperatura de fierbere. Amesteci într-o cratiţă gălbenuşurile cu 50 g zahăr, până obţii o cremă de culoare deschisă, în care torni treptat laptele şi amesteci energic. Fierbi la bain- marie crema, până se îngroaşă, apoi o strecori printr-o sită.
3. Amesteci piureul de castane, lichiorul şi crema răcită, după care încorporezi fructele rehidratate şi pe cele confiate, iar la final, frişca bătută.
4. Repartizezi crema în boluri, le acoperi cu folie şi le răceşti în frigider până a doua zi sau congelezi crema pentru 24 de ore şi o serveşti răsturnată pe farfurii pentru desert. Decorezi cu castanele decojite şi caramelizate cu zahărul rămas şi vişine confiate.
http://www.retete-bucatari.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu