vineri, 18 ianuarie 2013

Prajitura Lamington

Prajitura Lamington denumita, ca si parcul national, dupa Charles Wallace Alexander Napier Cochrane-Baillie, al doilea Baron de Lamington, a fost preparata de bucatarul guvernatorului. 

Povestea spune ca, in timp ce vizita Casa Harlaxton in Toowoomba, guvernatorul a avut oaspeti neasteptati pe la ora ceaiului. Neavand decat un blat de tort vechi in dulap, i-a cerut bucatarului sa improvizeze.

Bucatarul a imbracat blatul in ciocolata, l-a taiat in patrate de 5 cm si a adaugat nuca de cocos pentru ca era prea lipicios.
 
Rezultatul a fost Lamington, pe care l-a denumit dupa vice-sef regal.

Reteta Lamington


Pentru tort aveti nevoie de:


2 cani (280 grame) faina alba
2 lingurite bicarbonat
1/4 lingurita sare
1/2 cana (115 grame) unt la temperatura camerei
3/4 cana (150 grame) zahar
2 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 cana (120 ml) lapte

Pentru glazura de ciocolata:


4 cani (450 grame) zahar tos
1/3 cana (30 grame) cacao
3 linguri (40 grame) unt
1/2 cana (120 ml) lapte

Apoi nuca de cocos:


2 cani nuca de cocos

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se pregateste o tava de teflon(non stick) sau o tava normale (de aprox 20 cmX 20cm) data cu unt sau ulei (sa nu se prinda prajitura).

Amestecati intr-un vas faina, bicarbonatul si sarea.

Cu mixerul amestecati untul si zaharul cam 3 minute in alt vas. Adaugati ouale, apoi esenta de vanilie si

apoi faina si laptele si amestecati pana se incorporeaza toate.

Turnati in tava si dati la cuptor 25- 30 de minute sau pana inserati un cutit in prajitura si varful iasa curat.

Raciti apoi prajitura. Cand s-a racit taiati-o in cuburi de aprox 5 cm X 5 cm. Dati la frigider cam 2 ore.

Intre timp faceti glazura de ciocolata, amestecand toate ingredientele la foc foarte mic. Folositi glazura cat e calda pentru o mai buna intindere.

Pe o folie de aluminiu asezati bucatile de prajitura, turnati cate putina glazura apoi intoarceti bucatile pentru a le putea acoperi cu glazura pe toate partile.

Intr-o fardurie puneti nuca de cocos. Dati bucatile glazurate prin nuca de cocos si apoi asezati pe o farfurie.

Vor iesi aproximativ 16 bucati de prajitura.

Puteti servi asha cum sunt sau puteti forma un sandwich din doua bucati de prajitura intre care turnati crema de lamaie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu