Ingrediente
Pentru sirop
- 2 ceşti de zahăr;
- 2 ceşti de apă.
Pentru Künefe
- 450 gr de aluat de plăcintă, tăiat sub formă de tăieţei subţiri;
- 250 gr de mozzarella nesărată (sau orice tip de brânză albă), tăiată în mod similar cu aluatul;
- 1 ceaşcă de unt;
- ½ ceaşcă de lapte.
Pentru decorat
- 2-3 linguriţe de fistic pisat.
Mod de preparare
1. Într-o oală de dimensiuni medii se face siropul, fierbându-se zahărul împreună cu apa, după care se lasă să se răcească.
2. Separat, se toacă aluatul – fie manual, cu un cuţit foarte ascuţit, fie în robotul de bucătărie – în formă de tăieţei subţiri.
3. Untul se topeşte într-o tigaie teflonată, apoi se adaugă aluatul mărunţit şi se amestecă neîntrerupt.
4. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu, până când untul şi laptele se incorporează în aluat, apoi se ia tigaia de pe foc.
5. Într-o cratiţă rotundă (sau într-un vas de sticlă termorezistentă) se aşează jumătate din aluat, presându-l bine cu o spatulă. Deasupra se pune mozzarella mărunţită (tot în robotul de bucătărie) şi se presează din nou cu spatula. Se adaugă apoi restul de aluat şi se aşează uniform (presând tot cu spatula).
6. Prăjitura se coace în cuptor 45-50 de minute, la temperatura de 190ºC, până când se rumeneşte. Apoi se scoate din cuptor şi se toarnă deasupra siropul rece, după care se dă deoparte 5 minute, pentru a permite aluatului să absoarbă siropul. Se decorează cu fisticul pisat şi se serveşte fierbinte.
http://www.tainelesanatatii.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu