joi, 21 februarie 2013

Cheesecake

Ingrediente pentru 12 porţii

  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 1 kg de crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr smantana
  • 170 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

  1. Untul se topeste si se lasa putin la racit.
  2. Intre timp maruntim/sfaramam biscuitii (cu robotul sau cu ce aveti la indemana), ii amestecam cu cele 100 gr zahar, iar apoi cu untul. Se pun pe fundul unei forme de tort cu fundul detasabil, tapetat cu hartie de copt si se dau la rece pana ce pregatim crema.
  3. Intr-un castron mare se amesteca crema de branza cu zaharul pudra. Se adauga ouale si se incorporeaza si apoi se amesteca cu smantana si mascarpone. Crema se mixeaza bine si apoi se toarna peste biscuiti. Forma de tort se asaza intr-o alta tava (eu asa am procedat, pt ca s-a mai scurs din untul de la biscuiti).
  4. Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade. La mine a durat aprox. 1 si jum, la foc potrivit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu