luni, 10 februarie 2014

Ciocolata de casa

  1. 250g lapte praf 
  2. 100g unt
  3. 2 linguri cacao
  4. 100ml apa
  5. 450-500g zahar
  6. nuci, alune de padure, stafide, portocala confiata, merisoare, ghimbir confiat (orice poftesti si in catitatea dorita)
  • Se pun la fiert zaharul, untul si apa si se lasa sa dea in clocot. Din acest moment le mai lasi pe foc inca 5 -6 minute.
  • Cerne laptele praf si cacao intr-un bol si rastoarna peste ele amestecul fiert. Amesteca energic pana cand totul devine o pasta omogena.
  • Adauga imediat nucile si fructele confiate tocate sau intregi si amesteca sa se incoropreze.
  • Rastoarna totul intr-o tava tapetata cu folie alimentara de plastic sau celofan. Lasa ciocolata sa se intareasca si poti sa o tai in patratele.


http://www.foodstory.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu